13 Tem 2010

Şimdi Neredeler? - Kısım II -

Phillip Cocu
PSV ve Barcelona'nın altın değerindeki adamı PSV-Barca-PSV git gelinin ardından bir sene Birleşik Arap Emirlikleri'nde top koşturdu. 2008 yılında emekli oldu ve aynı yıl Hollanda Milli Takımı'nın yardımcı çalıştırıcısı olarak atandı. 2009 yılından bu yana ise milli takımdaki görevinin yanında PSV Eindhoven'da yardımcı teknik direktör olarak görev yapmakta.

Davor Suker
Sevilla ve Real Madrid formalarıyla istatistikleri alt üst eden Hırvat golcü 2003 yılında Almanya'da emekli oldu. Emekliliğinin ardından ülkesine döndü ve birkaç futbol akademisi açtı. Tüm enerjisini genç futbolculara harcadığını açıklayan Suker'in "Davor" marka bira ürettiği ve açtığı barda satışa sunduğunu da eklemek gerek..

Darko Kovacevic
Real Sociedad'a tarihinin en büyük başarılarını getiren ikilinin "iri" olanı idi. 2007 yılında Yunanistan'a transfer oldu. 2009 yılında emekli oldu. Emekliliğinin ardından Yunanistan'da yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Olympiakos'un teknik direktörü olarak atandı.

Chris Sutton
Blackburn'de ışıl ışıl parlıyordu, Chelsea değirmeninde yitip gitti. Celtic'te kendini buldu, Birmingham ve Aston Villa'da tükendi.. 2007 yılında, 34 yaşında emekli oldu. 2009 yılından bu yana Lincoln City adlı takımı çalıştırıyor.

Andy Cole
Newcastle United altyapısında yetişen ve kısa sürede Manchester United'ın "kara inci"sine dönüşen Cole, kariyerinin son iki yılında 6 takım değiştirdi. 2008 kışında emekli olduğunu açıkladı. Milton Keynes Dons ve Huddersfield Town takımlarında kısa süreler için koç olarak çalıştı. Şimdi yeşil sahalardan oldukça uzakta..

Karel Poborsky
Aşırtmaların üstadı ve Euro 1996'nın yıldızı.. 2007 yılında, futbola başladığı Budejovice takımında emekli oldu. Hiçbir takım çalıştırmadı, biyografisini yayımlamadı. Kayıplar listesinde. (Tek bildiğimiz saçlarını kestiği..)

Frank Leboeuf
Strasbourg ve Chelsea formalarıyla devleşen bu sert savunma oyuncusu 2003 yılında gittiği Katar'da 2005 yılında emekli oldu. Emekliliğinin ardından bir iki filmde küçük roller aldı. Halen Fransız televizyonlarında boy göstermekte..

Andreas Köpke
Eldivenlerini Kahn'a devretti, doğduğu takıma geri döndü ve emekli oldu. Sayısız ödül sahibi olan bu Alman kaleci şu anda milli takımında kaleci antrenörü olarak görev yapmakta ve genç kalecilere ilham vermekte..

Ivan Zamorano
Şili tarihinin en büyük golcüsü olan "Korkunç Ivan"'ın şöhreti Ronaldo'nun Inter'e transferi ile sarsılmıştı (1+8 numaralı formasını unutmamak gerek). Birkaç takım gezdikten sonra 2003 yılında emekli olduğunu açıkladı. Şu anda Şili U-18 milli takımının yardımcı çalıştırıcılığını yapmakta. Bakalım A takımın başına ne zaman geçecek?

2 yorum: