1 Tem 2010

Futbola iki kala..


Yaşasın!! Avrupa Şampiyonası geliyor!! Daha çok var ama takvime baktım bugün, heyecan bastı.. O kadar sıkıldım ki Dünya Kupası'ndan.. Şu çile bitsin bir hele.. Sonra "Hiddink teknik direktör mü?" "Hiddink ballı mı?" "Hiddink'e verilen parayla kaç okul yaptırılırdı" geyikleri de geçsin.. Futbolumuza bakalım..

Hemen tablomuza dönelim..

2. torbadan katıldığımız kurada, 1. torbadan Almanya, 3. torbadan Avusturya 4. torbadan Belçika, 5. torbadan Kazakistan ve 6. torbadan Azerbaycan ile eşleştik. 4. torbadan gidip Makedonya ya da Kıbrıs dururken belalımız Belçika'yı çekmek (M'penza bıraktı allahtan) şanssızlık olsa da tablo karanlık görünmüyor..

"Bizim takım ne yapar" demeyeceğim zira sağımız solumuz belli olmuyor.. 23 puanla lider de olabiliriz, 10 puanla evde de kalabiliriz.. San Marino'dan gol yiyen de biziz, Almanya'yı deviren de.. Letonya yenilen de biziz Hollanda'yı Bursa'ya gömen de.. Bir keresinde Malta ile berabere kalmayı bile başarmıştık.. Üstelik üstün başarı ile 2 gol birden yiyerek!

İstikrar sorunumuz 2011 yılında da devam ederse Belçika'dan ve Avusturya'dan ikişer maçta birer puanla bile dönebiliriz.. Kazakistan riskini ağzıma bile almıyorum.. Karnavala döner ortalık.. Aman diyeyim Guus.. Dikkatli ol hacı.. Doğduğuna pişman olursun.. Avustralya'ya benzemez burası.. Üzerler adamı..

Macera 3 Eylül'de başlıyor.. Kazakistan ile oynayacağız.. Hem takımımızı hem yeni formalarımızı hem de yeni hocamızı göreceğiz.. Umuyorum ki 3 puan ile başlayacağız..

Tek derdim Vuvuzelasız, Üründülsüz, Otto’suz hücum etkinliği bol, dolgun, yaratıcı saf Avrupa futbolu, gerçek futbol izleyebilmek..

Not 1: İki yıl önce hevesimizi kursağımızda bırakan Philipp Lahm'ı istiyorum! Kana kan!

Not 2: Kurallara göre, grupları birinci bitiren takımlar ile 9 grup içindeki en iyi ikinci Ukrayna/Polonya biletini direkt alacak. Kalanlar içinse play-off eziyeti olacak ve 4 takım daha turnuvaya gidecek..

Not 3: Hemen sallıyorum 16 takımı.. (sallamazsam çatlarım..)

Ukrayna (Yok ya)
Polonya (Hadi canım, inanmam)
Almanya - A grubu lideri
Slovakya - B grubu lideri
İtalya - C grubu lideri
Bosna Hersek - D grubu lideri (evet sürpriz! şok şok şok!!)
Hollanda - E grubu lideri
Yunanistan - F grubu lideri
İngiltere - G grubu lideri
Portekiz - H grubu lideri
İspanya - I grubu lideri
İsviçre - En iyi ikinci
Türkiye - Play off galibi #1
Fransa - Play off galibi #2
Sırbistan - Play off galibi #3
Çek Cumhuriyeti/İsveç - Play off galibi #4

hop çikolata parçacıklı eti çay keyfi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder