16 Tem 2010

Şimdi Neredeler? - Kısım IV -


David Seaman
Yanlış zamanda doğmuş olduğunu düşündüğüm (tam takım zırh içinde pek yakışıklı bir şövalye olabilirdi halbuki) yıldız kaleci 13 yıllık Arsenal macerasından sonra 2004 yılı sonunda City forması ile futbola veda etti.

Emekliliğinin ardından kariyeriyle ilgili iki DVD yayınladı.. Futboldan uzak duruyor. Zaman zaman TV şovlarında boy gösteriyor ve "safe hands" isimli bir golf turnuvası düzenliyor.


Hristo Stoichkov
Bulgaristan'ın en büyük yeteneği diyebileceğimiz Stoichkov, Barca'dan sonra Katar ve ABD'ye giderek zengin oldu ve 2003 yılında emekli oldu. Emekliliğinin ardından 3 yıl boyunca Bulgaristan Milli Takımı'nı çalıştırdı. Kısa bir Celta Vigo macerasının ardından Güney Afrika'ya gitti. Şimdi işsiz.

Youri Djorkaeff
Ermeni asıllı Fransız golcü, 2006 yılında emekli oldu. Futboldan tamamen uzak duran Djorkaeff'in "Vivre dans Ta Lumière" adında bir albümü bulunuyor.

Victor Ikpeba
1999 yılına kadar Monaco forması ile harika performans gösteren Ikpeba'nın kariyeri 2000 yılında 26 yaşındaki eşini kaybetmesiyle düşüşe geçti. Arabistan'da sona erdirdiği kariyerinin ardından futboldan uzak duruyor ve Monaco'daki evinde sakin bir hayat sürüyor.

Pierluigi Casiraghi
Çok gol atamasa da büyük takımlarda kendine hep yer bulmuş olan Casiraghi, Juventus ve Lazio maceralarının ardından 2000 yılında Chelsea forması altında emekli oldu. 2006 yılından bu yana İtalya U21 takımının başında bulunuyor.

Aleksandr Mostovoi
Celta Vigo ve Rus Milli Takımı'nın yetenekli orta saha oyuncusu, 2005 yılında emekli oldu. emekliliğinin ardından üniversitede elektrik üzerine aldığı eğitimini tamamladı. Şimdilerde Rusya'da bir üniversitede spor akademisyeni olarak görev yapıyor ve genç atletler yetiştiriyor.

Ricardo Sa Pinto
Bir dönem dünyanın yıldızı olmaya adaydı. Kariyerinin çoğunu Sporting Lizbon'da geçirdi. Yeteneklerine rağmen ne milli takımında ne de kulüp takımlarında büyük bir başarıya imza atamadan 2007 yılında emekli oldu. Emekliliğinin ardından Sporting'e koç olarak dönse de bir süre sonra istifa etti. Şimdi kayıplarda.

Stuart Pearce
Tarihin gördüğü en kemik sol beklerden biri olan Pearce yıllarca kulüp takımlarına ve milli takımına hizmet etti. Nottingham Forest'ta efsane oldu. Emekliliğinin ardından 2005-2007 arasında Manchester City'nin başına geçti. 2 yıl süren ve fena gitmeyen bir maceranın ardından İngiltere U21 takımının başına getirildi. Halen de orada görev yapmakta.

Bixente Lizarazu
Bir başka efsanevi sol bek.. Bordeux'ta harikaydı, Bayern München'de 30'undan sonra bile destanlar yazdı. 2006 yılında, Zidane'dan sadece birkaç gün sonra emekli olduğunu açıkladı. Politik görüşlerine rağmen Fransa tarihinin en başarılı futbolcularından biri olarak tarihe geçti.

Emekliliğinin ardından Ju-jitsu'ya merak saldı. 2009 yılında ise bu dalda hafif sıklette Avrupa şampiyonu oldu.

Stefan Kuntz
Bochum, Uerdingen ve Kaiserslautern'in ardından ülkemize, Beşiktaş'a gelen alman panzeri, 1999 yılında emekli oldu. 1999-2003 yılları arasında birkaç takım çalıştırdı ancak tutunamadı. 2006-2008 yılları arasında Bochum'da koç olarak görev yaptı. 2 yıldır ise Kaiserslautern'in başkanlık koltuğunda oturmakta..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder