15 Tem 2010

Şimdi Neredeler? - Kısım III -

Ole Gunnar Solskjaer
Süper yedek, 1999 yılına damgasını vuran bebek yüzlü katil.. 2007 yılında 11 yıllık Manchester United kariyerine nokta koyarak emekli oldu. Jübilesinde oyuna sonradan girip gol atamasa da 70.000 kişinin alkışını aldı.

Şu anda Manchester United B takımının başında bulunuyor.

Mehmet Scholl

Emekli olmadan önce milli maç sebebiyle geldiği Türkiye'de Televole'nin babasıyla tanıştırdığı ve karşılığında "hmmm pek güzel" tepkisini veren Mehmet Scholl, 2007 yılında emekli oldu. 14 yıl terlettiği Bayern München formasıyla 300'ün üzerinde maça çıktı.

Emekliliğinin ardından Bayern München U13 takımının baş çalıştırıcısı olarak atandı. 2009 yılında ise Bayern München B takımının (ki Lahm ile Schweinsteiger'in çıktığı yerdir) baş çalıştırıcısı oldu. Önümüzdeki yıl teknik direktörlük lisansı alacak.

Robert Martin Lee
Orta saha dinamosu, nam-ı diğer "Rob Lee", 24 yıllık kariyerinde 6 takım değiştirdi ve 2006 yılında emekli oldu. Şimdilerde Singapur'da spor yorumculuğu yapmakta.

Gabriel Batistuta
Hem River'da hem de Boca'da oynayıp iki taraftarın da taparcasına sevdiği kaç futbolcu vardır? Peki 9 yıl formasını terlettiği eski takımına karşı gol attığında sahanın ortasında hıçkıra hıçkra ağlayan?

Büyük kaptan Gabriel Omar Batistuta, ya da herkesin bildiği adıyla Batigol, 2003 yılında İtalya'dan ayrılıp Arabistan'a gitti ve 2005 yılında futbolu bıraktı.

Vaktini futbol sahalarından uzakta, polo ve golf oynayarak geçiriyor. Bir de inşaat şirketi var..

Fernando Couto
EURO 96'da hayallarimizi yıkan bu kara yeleli savunma oyuncusu 2008 yılında Parma forması ile futbola veda etti.. 2 senelik bir molanın ardından ülkesine döndü ve Braga'nın başına geçti.

Thomas Skuhravy
1,93'lük dev forvet Sparta Prag ve Cenova formaları ile devleşti. EURO 96’ya sakatlığı nedeniyle katılamadı. 15 yıllık kariyerine 1997 yılında nokta koydu. Şimdi ülkesinde bir bar işletiyor ve spor yorumculuğu yapıyor.

Christian Ziege
17 numaraya anlam kazandıran bu güzel sol kanat oyuncusu, Bayern München, AC Milan, Middlesbrough, Liverpool, Tottenham Hotspur ve Borussia Mönchengladbach'da oynadıktan sonra 2005 yılında emekli oldu. 2006 yılında son takımı Borussia Mönchengladbach'da başladığı teknik adamlık ve yöneticilik kariyerine ise bu yaz Arminia Biefeld'in teknik direktörü olarak devam etmekte.

Martin Dahlin
İsveç'in O.J. lakaplı (Simpson) hırçın golcüsü, 1999 yılında emekli olduktan sonra evine döndü ve tekstil işi yaptı. Şimdi ise futbolu özlemiş olacak ki kurduğu şirketle menajerlik yapmakta..

Patrick Kluivert
Hollanda'da, İtalya'da, İngiltere'de ve İspanya'da hep üst düzey takımlarda oynadıktan sonra 2008 yılında Fransa'da emekli oldu. Bir dönem AZ Alkmaar ve Avustralya'da staj yaptıktan sonra sene başında teknik direktörlük lisansını aldı. Heyecanla bekliyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder