25 Haz 2010

Peter the God


Yoldan geçen 100 futbol tutkununa, “yeşil sahaların Viking’i kimdir arkadaş?” diye sorsam en az 70’inden aynı cevabı alacağımdan eminim..

1,93 metre boyunda 100 kilogram ağırlığında sarı saçlı mavi gözlü dev.. Ceza sahası içinde terör estiren, önünde oynayanları canından bezdiren, forvetlerin uykularını kaçıran, Dennis Bergkamp’ın bile penaltısını kurtaran adam.. United tarihinin en sevilen simalarından, kulübün belki de elinde tutamadığı tek adam.. Peter Boleslaw Schmeichel..

Sadece United'da 5 Lig Şampiyonluğu, 4 Charity Shield, 3 Federasyon Kupası, 1 Lig Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve 1 de Süper Kupa kazanan bu adamdan ve kariyer istatistiklerinden bahsetmenin alemi var mı?

Alpay Özalan bir keresinde onun için, “korkuyorum,” demişti. Takım kamplarında defans oyuncularını toplayıp, “biz ayrı bir takımız,” demesinden ve verdikleri gol pozisyonlarının ardından attığı fırçalardan dolayı böyle demiş olma ihtimali var sanırım :) Nasıl korkmasın ki? Televizyon başında izlerken bile ürkütüyordu beni.. Stam’ı bile çocuk azarladığını hatırlarım.. Hey gidi be.. Stam’ı pıstırabilen başka bir iki ayaklı tahayyül edemiyorum!

United’ın onun ardından Fabien Barthez, Nick Culkin, Paul Rachubka, Ben Foster, Tomasz Kuszczak, Mark Bosnich, Massimo Taibi, Andy Goram, Roy Carroll, Raimond Van Der Gouw, Ricardo Lopez, Tim Howard ve Edwin van der Sar’ı kalede denemesi ve bu güruhtan sadece Barthez ve van der Saar’dan göreli olarak verim alabilmiş olması tesadüf müdür sizce?

Şimdi oğlu Kasper’i bekliyoruz ailecek.. (FM'de fena olmuyor genco :)

Son dan bir önceki not: izlemeyeniniz varsa Discovery Channel arşivinden "Dirty Jobs with Peter"'ı bulun ve izleyin..

Son not: http://www.youtube.com/watch?v=ppTfKVr45vM izleyin anacığım.. İzleyin de kaleci görün!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder