23 Haz 2010

Il Mostro



18 yıllık bir kariyer.. Giyilen 14 takım forması.. Maç başına 0,52 gol ortalaması.. Kazanılan sayısız kupa ve şampiyonluk.. Asi bir ruh ve Heavy Metal tutkusu.. Huzurlarınızda Christian Vieri!

İtalyan bir baba ve Fransız bir anneden dünyaya gelen 1,86 metre boyundaki güçlü forvet, Avustralya’da geçirdiği çocukluk yıllarının ardından ana vatanına dönerek Prato forması giydi.. Ardından Torino’ya geçip “ben buradayım” diye haykırdı Serie A’ya..

Huysuz ve agresif yapısıyla tanınan, güçlü fiziği ile hırsını birleştiren, sağı süründüren solu öldüren, ayağından top almanın neredeyse imkansız olduğu bu iri yarı adam, 5 yıl içinde bir başka efsanevi forvet Hırvat Alen Boksic ile birlikte Juventus’ta krallığını ilan etti.. Siyah beyaz çubuklu formaya kavuşmadan önce Pisa, Ravenna, Venezia ve Atalanta formalarını terletti..

Teknik direktörlerin boyunduruğu altıda rahat edemediğini her fırsatta söyleyen ve bu özelliğiyle çok da övünmediğini belirten “il mostro” 1 sezon kaldığı Juve’den sonra Atletico Madrid, Lazio, Internazionale, Milan, Monaco, Atalanta, Fiorentina tekrar Atalanta formaları giydi.. Kariyerinin en mutlu ve en gollü dönemini Massimo Moratti’nin kendinden geçip Lazio’ya 40 milyon pound’u saymasının ardından 1999-2005 arasında lacivert siyah forma içinde, Internazionale’de geçirdi. 1999 yılında "Dünyanın En Pahalı Futbolcusu" olan kral, 2009 yılında emekli olduğunu açıkladı.

Enteresan bir adam Vieri. Bir bakıyorsunuz sırf inat uğruna teknik direktörüne diklenip takımdan kovuluyor, bir bakıyorsunuz sırtına tırmanan üç Güney Kore’liye rağmen kafayı çakıp takımını öne geçiriyor.. Bir bakıyorsunuz akıllara ziyan bir mankenle kumsalda oynaşıyor, bir bakıyorsunuz sadece şaka olsun diye Filippo Inzaghi’nin dudaklarına yapışıyor.. Dövmeleriyle moda yaratıyor, ettiği küfürlerle gazetecileri çıldırtıyor. Fiziğiyle kadın dergilerine kapak oluyor, soyunuyor “ne yapıyor bu adam kendini bitiriyor” diyenlere cevap olsun diye gidip La Liga’da gol kralı oluveriyor..

Kim ne derse desin, ne kadar çok takım gezerse gezsin, ne kadar dik kafalı, ne kadar huysuz olursa olsun İtalya’nın tek kralıdır “Bobo Vieri”. Hep bildiğini okumuş, burnunun dikine gitmiş ama asla egosunun esiri olmamıştır..

Çok özledik be abi!

Not: 2005 yılında Lecce filelerine bıraktığı golün ardından Inter’deki 100. golü şerefine sahanın ortasında tacını takıp krallığını da ilan etmiştir bunu atlamamak gerek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder